GalleriEKG.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

"Analog melankoli" av Ole Rosén

Ole rosen i Galleri EKG
Ole Rosen kommer med utstillingen "Analog melankoli" til Galleri EKG

«Det autentiske tiltaler meg - det er noe jeg må forholde meg til- med forbehold. Noe som problematiserer fortellingen» sier Ole Rosen

Jeg utforsker «virkeligheten» på ulike vis. Materiale og teknikk varierer. Nesten alt jeg gjør har naturalistisk utgangspunkt, men med tillegg, forskyvninger eller annet som forkludrer den på ulike vis.I skulpturene er formen som regel figurativ, forestillende. Tillegg, sammenstillinger eller størrelses-forskyvninger kan åpne for andre lesninger.

Linn_skulptur_ole_rosen_w
"Linn" skulptur av Ole Rosén

Å arbeide i liten skala er nok et resultat av min bakgrunn som grafiker. Det er praktisk, kanskje også miljøvennlig. Oppdrag derimot krever større arbeider.Skulptur har fordelen av å faktisk være autentisk - i seg selv. Avstøpninger er det i særdeleshet.

«Landscaping»;Fotopolymer: høy- og dyptrykk på kobbertrykkspapir. Særtrykk uten opplag. Samtlige trykk helt eller delvis ulike.Serien baserer seg på sort-hvitt negativer (egne). Til dels opprinnelige utsnitt - til dels kombinasjoner (fiksjoner)"Bildeteri platen og setter premisser. I trykkingen tolker jeg dem fritt malerisk, men slik at nærværet av noe fotografisk i dem skal kunne anes. Resultatet kan iblant minne om Piktoralismen. Mere som en konsekvens enn en ambisjon, også om tradisjon interesser meg."(2013)

 

Ole Rosén (f.1958) har utdanning fra Statens Kunstakademi i Oslo (1984 – 88), Hovedskous målarskola Gbg (1982- 84) og universitet i Sverige (1978 - 82)Han har stilt ut en rekke ganger separat i Sverige og Norge, deltatt en mengde gruppeutstillinger og juryerte kollektivutstillinger. Han er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Norsk kulturråd, Statens Konstråd mfl. offentlige instutisjoner og har utført en rekke offentlige oppdrag.

Utstilling "Analog melankoli" av Ole Rosén åpnes lørdag 5. februar kl. 12 i Galleri EKG på Hamar. Samtid åpnes utstillingen med Einar Sigstad. Siste utstillingsdag 27.2.2022

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke