GalleriEKG.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Einar Sigstad overrasker i ny utstilling i Galleri EKG

Einar Sigstad utstillingsaktuell i Galleri EKG
Einar Sigstad er utstillingaaktuell me "De gamle historier"

Biri kunstner Einar Sigstad er helt i sluttspurten av å bli ferdig med sin nye utstilling som åpnerpå Galleri EKG på Hamar 5. februar kl. 12. 

Tekst : journalist May-Britt Bjørlo Henriksen mb@ordogbilde.no

Einar Sigstad er selv spent på om han får realisert den bærende ideen bak utstillingen. Han er ikke interessert i å gå i detalj om hva han har tenkt, men løfter litt på sløret.

– Jeg liker å prøve å få til et tema. Denne gangen er det De gamle historiene, sier Einar Sigstad.

Inspirasjonen har han hentet fra noe av det han har, og han forteller at det blir en mix av bilder og arrangementer i forskjellige teknikker.

– For det meste har jeg brukt olje, akryl, akvarell. Litt tresnitt. Noe er miks av forskjellige teknikker. Noe er mer installasjons-preget, og så blir det litt collage, sier han.

Kunstneren fra Biri er ikke fremmed for å bruke både humor og satire i sine bilder. Samtidig som han ofte vender tilbake til aspekter av natur.

– Jeg håper jeg har laget en utstilling som er underholdende. Det er litt blandet. Noe er vakkert, noe kritisk, og noe er laget med humor.Litt tilbakeskuende
– Når jeg kaller utstillingen De gamle historiene, er det ikke egentlig noe spesielt. Det er litt tilbakeskuende. Jeg hadde noe jeg kunne bygge på som jeg synes kunne være artig å vise, og som jeg ikke hadde brukt før, sier Sigstad.

Selv om det var kunstneren selv som ville ha et tema på utstillingen, forteller han at noe av det han skal vise er utenfor temaet, men at den sentrale delen av utstillingen er der.

– Det hele kan være litt tankevekkende rundt skriftlige overleveringer. Utstillingen er bygd rundt bord. Alt som har foregått rundt bordet. Mat og samtale.

– Jeg tenkte på forskjellige ting som gjorde at jeg endte opp med dette temaet. Du sitter der og spiser og snakker med folk. Det er noe sosialt med med bord. Det har vært med oss i tusener av år. Utstillingen går tilbake til nattverdsbordet i bibelsk tid, sier han.

Sigstad gjør ting nå som han ikke hadde gjort hvis han ikke skulle ha denne utstillingen.

– Jeg er ikke så veldig ivrig på å fortsette som jeg har gjort. I firkanter. Det blir en utstilling som skiller seg ut fra andre utstillinger jeg har gjort. Jeg må gjøre noe som engasjerer meg. Jeg er avhengig av at det er et element av forskning i prosessen. Det gjør at jeg stadig søker noe nytt. Enten teknisk, eller på andre måter, sier Sigstad.


Overrasker
Tidligere har Sigstad ofte laget en bok i tilknytning til utstillingene sine. Som han gjorde med boka «Innunder stillheten» til separatutstillingen i Galleri EKG i 2016.

– Det er ikke så mye skrift denne gangen, men det er litt av det også, sier han.
For at Sigstad skal kunne skape må han finne noe som motiverer han. Det kan bety at han må utforske nye materialer, eller nye teknikker og motiver.

– Det er en del materialer jeg har jobbet med i det siste, som isopor og byggskum. Det er kanskje et materiale som passer. Jeg lager objekter som jeg har skjært til og bygget opp. Ikke så mye til denne utstillingen, men litt. Det meste er på veggen. Jeg ser veldig frem til at det kan funke. Har tru på det, sier Sigstad.

Han synes det er det fine med å ha en utstiling. Han vet at han har bilder som passer sammen, men er ikke helt sikker på hvordan det henger sammen ennå.

– Jeg har gått bort i fra å bare henge opp firkantene og rektanglene, og har funnet andre måter å henge opp på, sier han.

Selv om Einar Sigstad overrasker i noe av materialvalget, så vil det være mye av det vi forbinder med ham i utstillingen.

– Jeg har jo drevet mye med natur, så det er mye natur i utstillingen. Dyr. Dyr som vi spiser: Elg og rein. Jeg er ikke helt ferdig enda. Jeg trenger nok de dagene jeg har igjen for jeg har noe jeg skal gjøre på to, tre bilder. Så får vi se om jeg får til ideen min, sier Sigstad.Utstillingsåpning 5. februar 2022 kl. 12 i Galleri EKG.
«De gamle historier» av Einar Sigstad, blanda teknikker. Samtidig åpner Ole Rosén - «Analog melankoli» - skulptur, maleri og grafikk.

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke