GalleriEKG.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Festspillene i Elverum godt i gang

NY PROFIL: Styreleder Bjørn Gudbjørgsrud i Festspillene i Elverum forteller at de har en ny profil i år.
Færre storgårdskonserter, færre strykerkonserter, nye konsertsteder og flere blåserkonserter preger programmet til Festspillene i Elverum i år.
 May-Britt Bjørlo Henriksen
maybritt@galleriekg.no 954 33 557
Hamar-rådmann Bjørn Gudbjørgrud er styreleder i Festspillene i Elverum, og har nettopp gitt seg i kast med sin andre periode på fire år som styreleder.
 - Vi har tatt en litt annen retning i år. I tillegg til flere nye spillestederhar vi en ny profil. Vi har en ny kunstnerisk ledelse og andre musikalske uttrykk.
 Flere av intimkonsertene på storgårdene er gått ut av programmet, større arrangement som Sting-konserten på Hamar.
 - Vi skal fortsatt favne bredt og ha en dybde i det vi gjør. Det er en kulturfest for Innlandet, selv om hovedsetet på Elverum er viktig.
Mister Knutepunkt-status
 Intimkonsertene på flere av storgårdene er borte, og i år er det bare en storgårdkonsert på programmet. På Gaarder gård i Elverum.
 De tradisjonsrike konsertene på Rådhusplassen i Elverum er i år ikke gratis, men styreleder Gudbjørgsrud tror ikke det vil legge en demper på stemningen.
 - Billettene har en symbolsk sum på 100 kroner, og jeg tror at Odd Nordstoga og Paperboys drar såpass med folk at det blir en kjempefest allikevel.
 Om det har en sammenheng med at Festpillene nå mister sin Knutepunkt-status, og dermed sin støtte over statsbudsjettet vil ikke styrelederen si.
 - Kulturrådet viderefører midlene fra Knutepunktstatusen ut 2017, etter det må vi søke om midler. Ambisjonen er å hente inn mer fra billetter og sponsorer.
SPONSORER: I framtiden vil Festspillene i større grad bli avhengig av sponsorer og billettinntekter.
Festspillene i Elverum driver en marginal drift, og har ikke råd til å ta store tap. Så det gjenstår å se om næringslivet i Innlandet responderer og gir FIE et økonomisk armslag i årene som kommer.
Det er i tråd med dagens regjering sin politikk at kulturlivet i større grad må lene seg på kommersielle aktører.
Åpningskonserten
Åpningen av Festpillene i Elverrum skjer med verdens mest kjente trompetkonsert. Ole Edvard Antonsen er solist med Ungdomssymfonikerne. Vakre hardingtoner komponert av Geirr Tveitt og Symfoni nr 2 av Johannes Brahms er noe av det publikum får høre. Ungdomssymfonikerne ble grunnlagt i 1973 av Leif Jørgensen tidligere konsertmester i Oslofilharmonien, Harry Kvebæk tidligere solotrompetist i Oslofilharmonien og Karsten Andersen sjefsdirigent i Bergen Filharmoniske orkester.Målsetningen med Ungdomssymfonikerne har fra starten vært å gi unge musikere en mulighet til å spille i et full utbygget symfoniorkester, og der få fremføre et sentralt orkesterrepertoar. Åpningskonserten er i Terningen Arena i kveld.

 

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke