GalleriEKG.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Panorama av Frank Brunner

Frank Brunner åpnet sin tredje separatutstilling i Galleri EKG lørdag 26.oktober. Han har markert seg som en av de mest interessante og ettertrakta billedkunstnere i Norge, og kommer med helt nye malerier, etsninger og litografier med temaet PANORAMA.
Tekst: Bente Elisabeth Skjefstad

Frank Brunner i galleriet

Frank Brunner og maleriet "Broen" 150 x 200 cm Foto: Bente Elisabeth Skjefstad

Frank Brunner var festspillutstiller i Elverum kunstgalleri (nå Galleri EKG) under Festspillene i 2014, og vakte stor interesse, også nasjonalt med sine avdempende store bilder av menneskets opplevelse av vann. Galleri EKG flyttet i 2014 til Hamar der Brunner stilte ut nye bilder i 2016 med temaet NOMADEN.

Frank Brunner er født i Kristiansand og er enormt fasinert av naturens rene elementer som vann, himmel og lys. Han speiler vannets refleksjoner som utvider stedets rom og menneskets poetiske møte med elementene. Bildene er dempet og speiler både skjønnhet og undring, harmoni og refleksjon. Mange av motivene er hentet i urbane byrom med menneskene og døgnets mangfoldige nyanser av lys. Med utstillingen PANORAMA understreker han den fine stillheten med fri utsikt mot urbane landskap. Slik speiler Brunner nåtidens moderne byrom i samhandling med variasjoner med lys som gir dybde og horisonter for refleksjoner.

Fra utstillingsrom i Galleri EKG Foto: Bente Elisabet Skjefstad

Utstillingen PANORAMA speiler menneskets betraktning av et større landskap. lys. Og vannet som speiler lys og mørke av arkitektur i møte med natur. Øde odder mot vannet blir som gyldne piler av lys og liv i harmoni med naturens skygger av stillhet og ro.

Maleriet "Utsikt"  150x170 cm av Frank Brunner 

Det gjenspeiles også i titlene. Inspirasjon for Brunners sitt blikk for panorama, kan også være hentet fra tiden han leide et større galleri ved vannkanten i Brooklyn med utsikt mot Manhattans netter med lys mot nattemørket og havet. Slik alle store byer bærer.

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke