GalleriEKG.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Rått samtidsdrama med premiere på Teater Innlandet

 
Torsdag har forestillingen Fire forsøk på å gjøre en forskjell premiere på Teater Innlandet, på Hamar. En forestilling om bistand, og mennesker som ofrer en hel del for å utgjøre en forskjell i samfunnet gjennom å hjelpe mennesker i nød.
 
Foto: Kristin Aafløy Opdan
May-Britt Bjørlo Henriksen
maybritt@galleriekg.no  954 33 557 
Forestillingen tas ut på vegen og vises flere steder i Hedmark og Oppland, før den om en måned kommer tilbake til Kulturhuset på Hamar med flere forestillinger.
 
Regissør Gard B. Eidsvold ønsker med forestillingen å få folk til å løfte på øyelokkene og tenke over hvordan hver og en kan gjøre en forskjell. Selv om tematikken kan virke alvorstung, presiserer Eidsvold at Fire forsøk på å gjøre en forskjell er en underholdende forestilling. Et drama med allmenne konflikter, humor og varme.
 
Forestillingen er ført i pennen av dramatiker Mikkel Bugge, som sammen med Eidsvold har fordypet seg i bistandsarbeid, og intervjuet mennesker som til daglig jobber med bistand. Karakterene får i forestillingen diskutere og reflektere over hvordan de best kan hjelpe, og det kommer til syne en dragkamp mellom ren idealisme og hard pragmatisme. Eidsvold lar det skinne igjennom at han stiller seg kritisk til deler av bistandsbransjen.
 
Det er politisk stykke i den forstand at vi har med oss ideen om at et samfunn er hva folket til enhver tid utgjør i sum, hvordan hver enkelt av oss utgjør en forskjell. Så det å ikke bry seg, det å ikke ha et samfunnsengasjement på et eller annet vis, mener Eidsvold bidrar til å undergrave det samfunnet vi tar for gitt. Bistand og nødhjelp er rammen for stykket, men han mener det handler om mennesker og menneskelige dilemmaer. Bistands-tematikken er et middel for å diskutere mellommenneskelige relasjoner.

 

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke