GalleriEKG.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Tusener møtte Skibladner med tre ganger hurra

 

Folk i Hamar gikk mann av huse, og stilte opp både til lands og vanns da Skibladner ankom Stiftsstaden fredag. Tett i tett med båter dannet et vakkert bakteppe der hjuldamperen kom ut Furnesfjorden.

 Kaffe og kaker

Opp mot 15.000 mennesker har i følge politiet funnet vegen til Skibladner-brygga når Skibladner noen minutter over klokken 14 ankom Hamar.

- Dette er fantastisk, dette er mayhem, dette er fantastisk, men å utfordre meg til stupekonkurranse da, sier programleder for Skibladner minutt for minutt, Helle Therese Kongsrud litt oppgitt etter at Hamars ordfører Einar Busterud foran rundt 15.000 mennesker kom med utfordringen om å stupe fra Norges mest berømte stupetårn. Det kom som en overraskelse, og ikke en udelt god en. Men sporty som hun er tar hun utfordringen.

 
UTFORDRET: Programleder for Skibladner minutt for minutt på Nrk, Helle Therese Kongsren litt blek om nebbet da ordfører Einar Busterud stilte med badekåpe, badedrakt og en utfordring om å stupe fra Norges dyreste stupetorn
 
BRUDESLØR: Det var et enormt følge av båter som fulgte Skibladner inn mot Hamar.

Hamar vister seg fra sin beste side, med strålende sol, knallblå himmel, glitrende sjø og det som må beskrives som et hav av blide hamarsinger. Stemningen var fantastisk, og det var folk så langt en kunne se langs Mjøsas bredd.

Lystige toner fra Hamar Veterankorps lød allerede en time før Skibladners ankomst, og sangen Så seiler vi på Mjøsa ble blant andre fremført av et av byens kor. Alt lå til rette for en folkefest, og flere av byens eldre var invitert til lunsj ved bryggekanten.

Under egen fane ankom et trettitalls elegante damer. Byens egen Hatteforening så denne festdagen som en anledning til å lufte hattene.

- Det er ikke hvilken som helst forening dette, sier Grete Bakke Enger alvorlig, men latteren og glimet i øyet vitner om at her kommer det mer.

- Det hele startet som en spøk. Kari Ohlsson var med på å starte dette, og vi har rundt 200 medlemmer, forteller hun.

Som man skjønner er dette damer for sin hatt, og de skulle nok gjerne sett at det var flere anledninger de kunne bruke hattene sine på.

- Vi samles en gang i året på Høsbjør hvor vi ikler oss hattene våre, og har litt foredrag og visninger av mote og design, sier damen som er født og oppvoks på Hamar, men som nå bor i Rælingen.

Å gi et estimat av antallet båter som er på sjøen i dag, er nesten ikke mulig, men det var alt fra vikingskip til cabin cruisere.

- Jeg har aldri sett så mange båter her på en gang, sier Kari Lie i det hun får øye på Skibladner i horisonten og det er et hvitt slør av båter i alle retninger.

I kveld sender sommeråpent fra Hamar.

 

Tekst og foto: May-Britt Bjørlo Henriksen

 

maybritt@galleriekg.no  Tel. 954 33 557

 

Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke