GalleriEKG.no
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Vitalt og velsmakende i 70-tallsmiljø

 
 VELKOMMEN: Sharihan «Sara» Nujedat ønsker kundene velkommen med et smil.
 
I august i år gjenåpnet Hoels kafé i Casablanca på Hamar. Å tre over dørstokken i denne kafeen som ligger i andre etasje med utsikt over Stortorget er som å trå mange tiår tilbake. Tilbake til 70-tallet.

 May-Britt Bjørlo Henriksen
954 33 557  maybritt@galleriekg.no 

Med nye eiere, blid og servicevillig betjening har Hoels kafé tatt et par steg opp når det gjelder kafeer på Hamar. For mange hamarsinger er dette en kafé de først og fremst forbinder med den eldre delen av befolkningen. En kafé som de siste årene kanskje ikke har vært helt på topp. Dette kan nå tilbakevises. På det sterkeste.
 
Interiøret er nesten intakt fra tidligere virksomhet, med trepanel på veggene, bord og stoler som har vært med ei stund, hvor spor av tidens tann bringer vitnesbyrd om at her har det vært mye folk opp gjennom tidene. 
 
ARABISK OG NORSK: Sharihan «Sara» Nujedat er lydhør på hva kundene ønsker å få servert, og tilpasser til en viss grad menyen til ønskene. 
 
 Pynt og dekorasjoner på veggene forteller sin historie, og maten er som det var på 70-tallet. Nesten. For selv om du får kjøpt karbonadesmørbrød og rekesmørbrød, vafler og napoleonskake er det rettene som kommer i tillegg til alt dette kjære og kjente som utgjør den lille forskjellen. Sammen med det at det er usedvanlig rent på kjøkkenet.
 
Tilfeldighetene gjorde det slik at undertegnede journalist var på kafeen akkurat den dagen Mattilsynet hadde bestemt seg for å avlegge en visitt, og man måtte ikke tyvlytte for å høre gleden i tilsynets stemme over å finne et kafékjøkken som skinner.
 
På dagtid i sommerhalvåret tilbyr Hoels kafé uteservering og sympatisk nok for kaffedrikkerne får man med seg en halvliters termos ut. 
 
Sharihan «Sara» Nujedat og ektemannen Levent Yildirim har som de lovet i HA tidligere i sommer holdt tradisjonene på denne sjarmerende kafeen i hevd, og samtidig klart å bringe nye smaker fra det arabiske kjøkkenet og Midt-Østen inn. På Hoels kafe kan du bestille både hummus og Baba Ganush. Og blir kundene flinkere til å etterspørre det, kan det hende at de også lager flere arabiske rette som mezze(meze) og annet.
 
VEGGKERAMIKK: Johnny Halvorsens store keramiske dekorasjon har fått bli med de nye eierne i den videre driften av Hoels kafé.
 
Som frokostkafé er de nesten uovertruffen, og det skal ikke forundre meg om de serverer den beste omeletten man får mellom Oslo og Trondheim. En variert og god frokosttallerken står også på menyen. Er man glad i suppe er dette også et sted å gå. 
 
Stortorget er i dag Hamars matbydel nummer en. Med spisesteder i forskjellig prisklasse og valør. Med Basarene ned mot Mjøsa, Café Valuta i kulturhuset og Terra Mia i Folkets hus, og Hoels kafé i Casablanca. Stedet hvor man kan ta en tidsreise.
Tilbake

Trykk Enter for å søke eller Esc for å lukke